Loopgroep Medemblik verzorgt een deel van de Koningsspelen

Koningsspelen 2014 Medemblik
Vandaag werkte Loopgroep Medemblik mee aan de ‘Sportdag Nieuwe Stijl’ van de lagere scholen in Medemblik. Van de 4 lagere scholen (Maria Bernadette, Koggeschip, Meridiaan en Jozefschool) kwamen er in totaal zo’n 90 kinderen verdeeld over 4 groepen naar de Vooroever om kennis te maken met hardlopen.

Elke groep werd 5 kwartier actief bezig gehouden. Het programma bestond uit: inlopen en warming up. Vervolgens gingen ze hamburgers bakken. De ingrediënten lagen daarbij wat ver uit elkaar en die moesten één voor één, en ook nog eens op de juiste volgorde, opgehaald worden.

Daarna werd er een quiz gespeeld. Na elk goed antwoord moest er met de hele groep eerst weer een eind hardgelopen werden. Wie dan nog niet moe was, kon mee doen aan een estafette.

Als laatste oefening volgde de cooling down. Inmiddels waren ze dan een stuk stiller geworden.

De kinderen maakten op deze manier kennis met twee verschillende sporten. Wellicht levert het ons in de toekomst weer nieuwe leden op! Er zijn foto’s van gemaakt die je hier kunt vinden.