“Ik geef de pen door aan”:

Linda Sijtsma

image

Mijn naam is Linda Sijtsma, ik ben 42 jaar, getrouwd met Lex en heb twee kids van 11 en 14. Samen wonen wij aan de Oostermiddenmeerweg. Dit valt onder Wieringerwerf maar onze boerderij ligt vlak onder Medemblik.

Vanaf 2004 ben ik echt begonnen met hardlopen. Samen met een vriendin werd ik in 2008 lid van loopgroep Medemblik. We wilden de damloop wat sneller lopen. Het trainen met een groep vond ik erg leuk en de interval trainingen langs het IJsselmeer zorgen er inderdaad voor dat we makkelijker en sneller gingen lopen. Hardlopen was voor mij echt een uitlaatklep.

In 2009 liep ik voor het eerst een halve marathon. De berenloop op Terschelling met Ron, Siem, Ben, Ineke en nog een aantal andere loopgroepers. Helaas heb ik daarna een blessure opgelopen aan mijn knie en heb ik mijn lidmaatschap opgezegd.
Naast de rust volgde ook nog een operatie. Dat had niets met die knie te maken maar hield wel in dat ik het lopen voorlopig kon vergeten. Op eigen houtje heb ik het lopen daarna weer opgepakt en toen volgde een carrière switch. Boventalligheid op mijn werk zorgde ervoor dat ik thuis kwam te zitten en omdat ik lopen zo leuk vond begon ik aan de looptrainersopleiding in Hoorn. Ik had nu toch tijd zat.

En zo is het balletje gaan rollen. Ik ben een opleiding runningtherapeut gaan volgen en begeleidt sindsdien als zzp-er mensen met burnout, depressie of andere stressgerelateerde aandoeningen. Toen ik hardlooptrainingen ging geven kwamen er ook vragen over afvallen. Om af te vallen is bewegen niet voldoende en zal je je levensstijl moeten aanpassen in voeding en stress. Vorig jaar heb ik de opleiding vitaliteitscoach afgerond. Een drie-jarige opleiding van stresscounseling, coaching, voeding en trainer hormoonfactor. De start to run trainingen heb ik gegeven bij Hollandia in Hoorn en daarna bij atletiekvereniging AVW in Wieringerwerf. Daar had ik ook een eigen groep op de woensdagochtend. Opnieuw zorgde een blessure ervoor dat ik daarmee moest stoppen.

Toen ik in oktober Ron tegenkwam tijdens de Agriportloop in Wieringerwerf vertelde hij dat de loopgroep zoveel nieuwe leden erbij heeft. Hij vroeg of ik soms zou willen trainen. Als vaste trainer lukt dat niet omdat ik weer een studie heb opgepakt en we thuis een eigen bedrijf hebben. Maar als invalkracht heb ik ja gezegd. Zodoende zie je mij af en toe ook meetrainen. Zo vaak mogelijk, want trainen met de groep vind ik superleuk. En vanaf 7 maart zal ik samen met Louisa de nieuwe start to run groep training gaan geven. Louisa op de zaterdag en ikzelf op de dinsdagavond.

Wil je meer weten over runningtherapie, vitaliteitscoaching of hormoonbalans? Vraag het me gerust of kijk op de site www.blijflopen.nl

De volgende die een stukje mag schrijven is Corrianne.