Ik geef de pen door aan…

image

René Schwarte,

Ik ben 54 jaar en woon, samen met mijn vrouw Janny, nu ruim een jaar in de Gemeente Medemblik op de Vlietlanden.

Wij zijn, komend uit Zwaag, hier naar hier toe gekomen voor de ruimte en omdat we graag aan het water wilden wonen. We hebben een eigen bedrijf waarbij we onze eigen vakantiehuizen in het Westerwald en Ostfriesland Duitsland en, via diverse websites, die van andere eigenaren verhuren en daar zijn we, gelukkig, lekker druk mee.

We voelen ons erg rijk met onze 2 zonen, 2 schoondochters, 6 kleinkinderen en ons hondje.

Nog voor de verhuizing naar Medemblik heb ik me aangemeld voor de Start to Run van maart 2014. Een aantal jaren terug had ik, via de Business loop, de Dam tot Dam gelopen, maar daarna eigenlijk nooit meer. Toch is het uit die tijd blijven kriebelen en wilde ik eigenlijk al jaren weer gaan lopen.

Onze verhuizing was een mooie aanleiding, lopen en meteen in onze nieuwe omgeving wat mensen leren kennen: een ideale combi leek het en dat is het ook geworden.

Lopen past goed bij mij. Ik houd er erg van om dingen alleen te doen, maar vindt ook leuk om dingen samen te doen of te organiseren. Dit alles vind ik in het lopen en op de Loopgroep.

Via de Start to Run is het me goed gelukt om een basis te leggen en ik loop nu, als het enigszins kan, met groep op dinsdag en zaterdag. Alleen probeer ik nog 1 of 2x per week een paar kilometer te lopen. Heerlijk is om merken dat ik sterker en sneller ben. Ik voel me veel fitter dan vroeger en dat voelt goed.

In September vorig jaar mocht ik samen met Ilona Schouten, Mirjam Schoutsen en Ron van Breukelen de Hardloperij in het Rondom Weekend organiseren. Het werd een erg leuk evenement waarbij we zoveel mogelijk “aarsom” hebben gedaan. Meer informatie over de Hardloperij vind je hier.

Dit jaar is de Hardloperij op zondag 20 September, wanneer je even wilt helpen: graag!
De Loopgroep organiseert ook nog de Enza Zaden Vooroeverloop en ook daar probeer ik dit jaar, samen met een groep enthousiaste mensen, een bijdrage aan leveren.

Al met al heb ik het zeer naar mijn zin in onze nieuwe woonplaats en op de Loopgroep.

Uiteraard geef ik ook de pen graag door aan: Linda van der Stal
 

Links:
Westerwald

http://www.westerwaldvakantievilla.nl/

Ostfriesland

http://www.ostfrieslandvakantievilla.nl/

Hardloperij

https://loopgroepmedemblik.nl/2014/09/fotos-van-de-hardloperij-2014/

Vooroeverloop

http://vooroeverloop.nl/2015/