Ik geef de pen door aan…

William Gitzels

image

Graag neem ik de pen over van Mireille.. sinds juni vorig jaar ben ik een enthousiaste meeloper geworden. Na enkele jaren eenzame uurtjes door de polder was het Marco Schut die me de tip gaf….: Loopgroep Medemblik!, twee keer per week, goede training en vooral veel gezelligheid, joh ik ben er ook… Nou alles is uitgekomen van wat Marco mij heeft voorgespiegeld, behalve zijn regelmatige aanwezigheid;)  In de klerenkast liggen nog vele souvenirs van voorgaande sportpogingen (wielrennen, badminton, fitness, karate….), maar dit is een blijvertje: lekker buiten, gemotiveerde trainers (top Ben!) en natuurlijk vooral veel gezellige en nieuwe gezichten. 

Ik ben getrouwd (en al 30 jaar in love…)met Karin en we hebben samen drie prachtige joossies: Yvonne, trotse verse juf op basisschool De schelp in ons dorp, Mike, afstuderend aan de Hogere Agrarische School in De Bosch, en de jongste telg Rick, studerend aan de Uni in Enschede. Zie foto, genomen tijdens ons 25-jarig huwelijksfeest afgelopen januari, mooi he?

Zelf thuis dagelijks actief op onze kwekerij in Wervershoof alwaar we, samen met een twintigtal collega’s, de kooltelers in West-Friesland en daarbuiten voorzien van plantjes voor de teelt van broccoli, bloemkool en de andere koolsoorten. Leuk om een rondje door Opperdoes te rennen en de plantjes uit eigen kwekerij te zien groeien op de velden.  Daarnaast zijn we erg blij met de diverse diensten die we mogen leveren aan de zaadbedrijven in en om de inmiddels wereldberoemde Seedvalley van Nederland. Een prachtig vak met volop dagelijkse uitdagingen. Des te meer redenen om twee keer per week lekker het hoofd leeg te rennen in de prachtige polder. 

Zoals gezegd, afgelopen zomer voor het eerst kennisgemaakt met Loopgroep Medemblik. Wat een warm nest: Elke week weer een plezier om al lopend de belevenissen te horen van de loopcollega’s. heel verfrissend als je normaliter wordt opgeslokt in het tuinderswereldje. En onder leiding van Ben gelukkig ook een lekkere uitdaging: Wekelijks de grenzen van je kunnen opzoeken en dan na een aantal maanden te bemerken dat je echt beter bent geworden.

Ik zou het iedereen willen aanraden, en dat is ook eigenlijk al gebeurt: In september volgde Karin met Start to run, Vera Sijm haakte aan eind vorige herfst en nu in maart was helemaal het hek van de dam: dochter Yvonne, Vriendin Esmee, en de gezelligste van Wervershoof: Astrid proppen zich nu twee keer per week in ons Vitobusje! Met als groepsapp naam (The A-team) kan er niemand van ons  meer onderuit: rennen bij de leukste Loopgroep van West-Friesland.

Graag wil ik de pen doorgeven aan onze lieve vriendin Vera Sijm….