Ik geef de pen door aan…

Vera Sijm

image

Dankzij William aan mij de eer om de pen over te nemen dat doe ik natuurlijk met veel plezier….. Dankzij Will en Karin is het ook dat ik sinds november iedere week meeloop met de loopgroep. Zij waren zo enthousiast dat ik snel om was en meeging, na één keer meelopen was ik ook besmet. Tot mijn 17e heb ik veel geturnd, daarna steps en de laatste jaren spinning en  body balance. Zelf liep ik al ruim een jaar maar van de beoogde twee keer per week lopen kwam in de praktijk niet veel terecht. Van het bestaan van de loopgroep was ik wel op de hoogte maar omdat ik niet zo’n ochtend mens ben, zag ik tegen de vroege looptraining op de zaterdagochtend op. Want ja als je je eenmaal aansluit dan ga je ervoor. Nu staat de ’A-team bus’ met Karin, Will, Yvonne, Esmee en Astrid twee keer in de week voor de deur en gaan we met veel plezier met deze gezellige groep mensen aan de loop. Door de gemoedelijke sfeer en natuurlijk onze geweldige trainers is het lopen geen moetje, maar heerlijk ontspannen. Wervershoof is het dorp waar ik ben geboren en nog steeds woon. Inmiddels alweer 21 jaar getrouwd met Sjaak en wij hebben twee kinderen. Eva van 18 jaar en Daan is 15. Je kunt wel zeggen dat wij veel met het buitenland hebben. Sjaak werkt over de hele wereld en Eva woont op dit moment voor 10 weken in Bilbao, Spanje. Ze loopt daar stage op een pre-school en helpt in de 5 jarigen klas. Onlangs zijn we langs geweest en konden we zien dat ons kleine meisje ineens wel snel groot is geworden. We hebben genoten van het Baskische leven en voor mij was het een uitdaging om eindelijk de Spaanse taal te spreken die ik al twee jaar aan het leren ben. Daan is 15 jaar geleden onverwachts tijdens onze vakantie in Frankrijk geboren (7 weken te vroeg) zit op de HAVO en hoopt volgend jaar zijn examens te halen. Zelf ben ik op 16 jarige leeftijd begonnen in het kappersvak. Een leuk beroep voor mij als mensen mens, al was er een onrustig gevoel dat ik ooit wat anders wilde gaan doen. Inmiddels na een omscholing op mijn 37e ben ik nu werkzaam als doktersassistente in huisartsenpraktijk Midwoud en bij Natuurlijk Jong, cosmetische chirurgie, waar wij ons voornamelijk bezighouden met ooglidcorrecties en huidbehandelingen. Super blij en trots dat ik de switch gemaakt heb op latere leeftijd. Hoewel ik in het begin best moeite had om zaterdagochtend weer de wekker te moeten zetten is het nu een heerlijk begin van het weekend geworden. Na de verdiende gezamenlijke koffie/thee gaan we voldaan en blij in de A team bus van Will naar huis, en kan het weekend beginnen.

Ik geef de pen door aan mijn mede A-team lid Yvonne Gitzels