Interview met de eerste inschrijfster aan de 10 km EnzaZadenVooroeverloop 2017, Esther Verschoor-Maaskant

Esther Verschoor Maaskant deelneemsters 10km EnzaZadenVooroeverloop

Esther Verschoor-Maaskant was de eerste die zich inschreef voor de EnzaZadenVooroeverloop 2017. Wij vroegen haar naar haar motivatie.

Naam: Esther Verschoor-Maaskant
Leeftijd: 49
Beroep: nu even niets
Woonplaats: Hoorn
Afstand: 10km
Verwachte eindtijd: binnen 50min
PR: 47:40

Lopen doe ik al lang, ruim 13 jaar. Ik ben ooit met lopen begonnen via Start to Run, of een voorloper daarvan, maar loop tegenwoordig eigenlijk altijd alleen. Ik werk momenteel niet, maar heb altijd in de horeca gewerkt als serveerster, dus eigenlijk ook altijd aan het rennen.

We (mijn man , dochter en ik ) zijn nu 1 jaar en 4 maanden terug na een periode wonen in het buitenland. Mijn man zit bij de Marine en zodoende hebben wij verschillende keren op zowel Curacao als Aruba gewoond. Ook daar rende ik trouwens vrolijk door!

Vanaf begin maart heb ik een vervelende blessure: een overbelaste kuit en ontstoken botvlies. Ik heb zelfs een renverbod, echt balen dus. Ik hoop wel dat ik uiterlijk juli weer lekker kan beginnen, want ik heb nog verschillende loopjes op mijn agenda, waaronder natuurlijk de EnzaZadenVooroeverloop. Ik loop normaal het hele jaar door wel wedstrijden. Ik heb altijd een doel /uitdaging nodig. Mijn laatste loop van dit jaar was 25km Den-Helder – Schagen, de Hel van het Noorden wordt ie ook genoemd. Daar ging het nog uitstekend.

De Vooroeverloop is één van mijn doelen voor 2017. Ik had al vaker een foto op FaceBook voorbij zien komen en die sprak me echt aan. Het lijkt me een hele leuke route, dus dit jaar doe ik mee aan de 10km. Ik heb er zin in!