Ik geef de pen door aan… 

Marleen Hoksbergen

 

                                                                                   

Ik ben Marleen Hoksbergen, 38 jaar. Samen met Robert Schalkwijk woon ik in Midwoud en we hebben drie zoons: Jeffrey, Daniël (14 jaar) en Nathan (6 jaar) en de gezelligheid van een aantal huisdieren.

Als je mij een aantal jaar terug had verteld dat ik nu lid zou zijn van een loopgroep had ik je waarschijnlijk heel ongeloofwaardig aangekeken. Ik had namelijk altijd een ontzettende hekel aan hardlopen…. ik probeerde het wel eens, maar ging dan veel te hard van start. Vervolgens dacht ik doodop en met een pijnlijk lijf: “zie je wel, dat is niks voor mij”.

Drie jaar terug werd ik wat lui en dik en had ik ruim een jaar niet gesport, het werd dus weer eens tijd om wat te doen. Om sport te combineren met werk en een gezin is niet altijd eenvoudig en tijdens een wandeling met de hond bedacht ik dat ik deze tijd wel efficiënter kon besteden. Twee vliegen in één klap dacht ik zo…. Maar waar en hoe begin je? Ik besprak het met een vriendin en vroeg welke app zij gebruikte voor het hardlopen, zij wees me er vervolgens op dat Start to Run weer zou beginnen in september. Het leek me wel goed om zo de basis op te bouwen, na die 7 weken zou ik het dan gewoon zelf wat gaan doen, met de hond ………….. En nu 3 jaar later ben ik nog steeds lid!

Naast het hardlopen was er nog iets waarvan ik zeker wist dat ik het nooit zou gaan doen: werken in het bank- en verzekeringswezen. Nou, je raadt het al….

Heel leuk dat ik dus met de Vooroeverloop mee liep namens de Rabobank. Wat was het een mooie dag!

Het hardlopen heeft mij heel veel gebracht, zowel fysiek als mentaal. Ik zit veel lekkerder in mijn vel. Via deze weg wil ik de trainers bedanken, super dat jullie je inzetten hiervoor! En natuurlijk ook aan alle lopers voor de gezelligheid!

Ik geef de pen door aan: Cor Deen.