Ik geef de pen door aan..

Corine Tiben

Ietsje te zwaar, geen conditie. Jij kan ook wel bij de Loopgroep zei Marja Zwaan. Nou eh, echt niet… bij zo’n stelletje vegetarische fanatiekelingen zeker. En dus hobbel ik alweer zo’n 4,5 jaar mee. Hoezo vooroordeel?

Ik ben Corine Tiben-Glim. 48 jaar, 26 jaar getrouwd met Adri en we hebben 3 dochters. Ik woon mijn hele leven al in Medemblik en ga daar ook niet meer vandaan. Na 30 jaar op kantoor gezeten te hebben, heb ik sinds 1 februari een complete ommezwaai gemaakt. Een nieuwe baan als Leerling Verzorgende IG. Dat is even doorzetten. Je voelt je af en toe net 16! Dat is ook de reden waarom ik helaas niet iedere zaterdag meer aanwezig kan zijn. Ook weekenddiensten horen erbij.

Maar de Loopgroep kan ik niet meer missen. Lekker even je hoofd leegmaken. Iedereen op zijn eigen niveau en iedereen is welkom. Je loopt toch altijd iets meer dan dat je van plan was. Ik loop niet heel hard en niet heel ver, maar ik word er wel heel blij van. Alleen kan ik in mijn hoofd altijd veel meer dan mijn lijf wil.

Mijn hobby’s zijn er eigenlijk net iets te veel: zingen bij Unciaal, rommelen in mijn tuintje, hardloopclub en saxofoon spelen bij Crescendo. Er zijn meer muzikanten bij de Loopgroep heb ik ontdekt. Samen met Rob Knol en Ben van den Broek spelen we tijdens de Dickens Markt kerstliedjes. Leuke bezigheid!

Twee dochters doen fanatiek aan wedstrijdschaatsen en inline skating. Ons hele huis wordt gebruikt als gymzaal. De tacx (fiets op een rollerbank) staat nog net niet voor de TV en op de trap kom ik regelmatig iemand tegen die daar oefeningen doet. Niemand kijkt er dus van op als ik met mijn gewichtjes in de keuken aan het “sporten” ben. En het moet gezegd: ik ben echt veel fitter dan 4 jaar geleden.

De Loopgroep heeft maar één groot nadeel. Er wordt altijd over eten gepraat. Ik doe daar zelf het hardst aan mee want ik vind alles lekker, maar ja kleindochter van een banketbakker hè en dus nog steeds ietsje te zwaar.

Ik geef de pen door aan…Rob Knol