Van vrijwilliger naar deelnemer!

wendy kristel

Een paar jaar geleden was Wendy nog een van de enthousiaste vrijwilligers maar nu loopt ze de 10 kilometer voor de tweede keer mee. Even voorstellen:

Naam: Wendy Kristel
Leeftijd: 47
Beroep: Administratief medewerkster bij Moeijes Transport
Woonplaats: Hoorn
Afstand: 10 km
Verwachte eindtijd: hoop het binnen 70 min te lopen

Ik doe mee vanwege de mooie omgeving, leuke sfeer en goede organisatie
In 2014 ben ik begonnen met start to run.
Ooit wil ik de 10 kilometer binnen het uur lopen!

Tegenwoordig train ik bij Bikkeltraining met Raymond Joesoef en Ronald Vos in hun “hardlopen kun je leren” groep, dit is echt super leuk en ik leer heel veel van hun. Ik heb in juni tijdens de marathon van Hoorn de 5 km in 35 minuten gelopen, dit is een PR! Door blessures heb ik ook een tijd niet kunnen hardlopen. Maar ik ben nu weer lekker op weg.

De leukste lopen vind ik: natuurlijk de Vooroeverloop vanwege o.a. de mooie route, en de 8 km van TCS Amsterdam, elke keer weer magisch als je het Olympisch Stadion binnen komt lopen. Ik kreeg in 2013 het advies om te gaan wandelen omdat het even niet zo goed met mij ging na het overlijden van mijn broer Han. Mijn broer Ronald was toen al volop aan het hardlopen, door hem heb ik het wandelen omgezet in hardlopen. Ik zal nooit als eerste over de finish komen maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij als ik zonder pijntjes en met veel plezier mijn rondjes kan lopen. Daarbij is altijd in gedachten mijn broer Han die elke km met mij meeloopt.

Ik hoop op weer een mooie loop 2 september maar dat gaat vast helemaal goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *