De tip van Siem!

Gerelateerde afbeelding

Trainen in je vakantie

In de winter ben je als hardloper vaak bezig geweest met het opbouwen van je conditie. Trouw je schema gevolgd en/of de trainingen van je kluppie bezocht.
Dan komt de zomer en wellicht je vakantie eraan.
Waar kies je voor?
De boel de boel laten en de training na de vakantie wel weer op te pakken?
Of zo goed mogelijk je niveau vasthouden om goed voorbereid na de vakantie weer aan mooie (wedstrijd) lopen mee te doen.
Ik raad je aan hier van te voren over na te denken. Alleen maar het besluit om in ieder geval wel je loopschoenen “mee te nemen” geeft al aan dat je twijfelt.
En als je dan ook nog weet dat jouw “achterban” wellicht zal zeggen: “Het is toch vakantie? Moet je dan ook nog zonodig hardlopen” wordt het wel moeilijk.
Dus neem van te voren je besluit en deel dit mee aan degenen die met jou vakantie gaan vieren. Beter wat gemopper van te voren dan tijdens je vakantie. En je kunt stellen dat er veel tegenover staat, want jouw humeur is na je training altijd veel “zonniger”

Er van uitgaande dat je voor doortrainen hebt gekozen hierbij enkele tips:
Op de meeste vakantiebestemmingen is het in de zomer warm, ook in Nederland.
Dus train zo vroeg mogelijk op de dag. Het makkelijkste is direct als je wakker wordt, al dan niet door de wekker, je loopkleren aantrekken en gaan.
Als je geluk hebt staat je ontbijt klaar bij terugkomst, je vakantiegenoten hebben je (amper) gemist en jij hebt een goed gevoel, waardoor je dag niet meer stuk kan.
Stel je de training uit tot ‘s avonds sta je de hele dag bloot aan allerlei verleidingen, zoals een biertje of wijntje op een terrasje etc.
Bedenk dat je bij erg warm weer ook een half uurtje kunt gaan lopen ipv langer. 5 x per week een half uur is toch maar ff 2,5 trainingsarbeid. Hou je daarbij niet te veel vast aan een trainingsschema, omdat dit misschien toch niet uitvoerbaar is door de weersomstandigheden, de omgeving (bijv. hoge bergen, ondergrond) etc.
Drink uiteraard voldoende water van te voren en na afloop. En neem een route waarbij je makkelijk de weg terugvindt.
Fijne vakantie en succes bij je wedstrijdloopjes na de vakantie, zoals de EnzaZadenVooroeverloop.

Groet van
Siem Zeilemaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *