Wie is nou eigenlijk Siem?

siem

We hebben afgelopen weken inmiddels meerdere ‘tips van Siem’ kunnen lezen in de nieuwsbrief, maar wie is nou eigenlijk Siem ?

Velen van jullie zullen hem wel kennen, hij is eigenlijk best een bm’er (bekende medemblikker) of zeg maar gerust een bekend gezicht in heel West-friesland.

‘Siem’ is Siem Zeilemaker, een ras-echte medemblikker, enthousiast en rete-fanatiek in alles wat hij doet, in de politiek, in zijn gezin, met zijn kleinkinderen (jaa, Siem is opa) en niet te vergeten in sport en dan de hardloopsport in het bijzonder.  

Hij is degene die in april 2001 Loopgroep Medemblik heeft opgericht en al jaren een grote rol speelt binnen de club:

als trainer, als vrijwilliger bij evenementen zoals bijvoorbeeld de Vooroeverloop, maar ook als loper. Hij heeft met vele wedstrijden meegedaan en toptijden gelopen in het verleden, maar is ook het bewijs dat je als je met pensioen bent nog prima actief kunt zijn met hardlopen, als je het maar verstandig doet. En niet perse meer voor het hoogst haalbare gaat.

De club is klein begonnen met enkele tientallen lopers en is vooral de laatste jaren enorm gegroeid. Door de start-to-run sessies zijn er veel startende lopers bij de club gekomen en velen van hen bezoeken nog steeds de wekelijkse trainingen en doen inmiddels mee met diverse loopjes. Siem geeft de leden, en vooral de nieuwkomers, graag het goede voorbeeld in training, voorbereiding op loopjes, wat te eten etc.

Vandaar dat de ‘tip van Siem’  is ontstaan, want hij heeft altijd goeie tips voor de lopers op de club en voor sporters in het algemeen.

Hij wil graag zijn steentje bijdragen om zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier in beweging te krijgen.

Doe er je voordeel mee… enne, blijf vooral lekker lopen !

Om met de woorden van Siem te spreken “Lopen is Leven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *