Ik geef de pen door aan..

ik werd in mijn vakantie ‘belaagd’ door Louisa ‘ dat ik m’n stukje nog niet ingeleverd had’. Had ik het toch zeker helemaal over het hoofd gezien dat Saskia de pen aan mij gegeven had…. dank voor deze grote eer Sas !By the way, ik ben Ilona Schouten he…. zonder ’s’. Niet een zusje van Mirjam zeg maar 🙂Maar goed, ik ben dus Ilona, afgelopen juli alweer 53 jaar oud geworden en woon ca 25 jaar in Medemblik en heb het er goed naar mijn zin.Geboren en getogen in Zwaagdijk, opgegroeid op een boerderij met 2 zussen en een broertje. Heb 2 grote dochters waar ik heel erg gek op ben, en ben vorig jaar maart getrouwd, in het Stoommachine-museum waar we elkaar hebben leren kennen, met Bas (je weet wel die kale leukerd van de Loopgroep)en daar ben ik ook gek op 🙂We wonen inmiddels 6 jaar samen aan de Westerhaven, een lekker stekkie met veel gezelligheid aan de haven.Ik ben Zakelijk acceptant bij een Volmacht Assurantiekantoor Connect in Wognum, een typisch Westfries bedrijf. Dat bevalt me goed, een bedrijf met een leuke sfeer en dito collega’s.Ik ben nog van de ouwe garde van de club, ben inmiddels ca 15 jaar lid. Begonnen omdat ik een beetje conditie op wilde doen, naast de tennispartijtjes die ik deed, meestal dubbelen.Vervolgens ga je je eerste loopje doen, 10 kilometer. Dam-tot-dam, halve marathon en gaat het een beetje met vlagen op en neer tegenwoordig wat de prestaties betreft. De laatste maanden niet zo heel lekker gelopen door een heupblessure; Edwin Bruin heeft me daar aardig doorheen geholpen.Ja, de Loopgroep, wat een mooi kluppie hebben we toch: toen hadden we nog zo’n 20 a 25 leden en 1 trainer (Siem natuurlijk) !! Je kunt het je bijna niet voorstellen, nu hebben we het viervoudige zo ongeveer en een handvol trainers en is er voor ieder niveau wat wils en kan er op diverse dagen getraind worden. De Loopgroep heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt, maar de gezelligheid is gelukkig altijd gebleven, we hebben er heel veel leuke nieuwe mensen bij gekregen ! Mooi om te zien hoe velen zich inzetten voor allerlei zaken, zoals bijvoorbeeld de Vooroeverloop die we net weer achter de rug hebben. Wat was het weer een mooie geslaagde dag !Ik ben op dit moment in training voor de Dam-tot-Dam en Berenloop, moet nog wel even wat gebeuren komende maanden. Ik vertrouw erop dat dat wel gaat lukken.Voor wat betreft hobby’s kan ik Saskia kopieren: vooral uit eten gaan doen we graag..wat een heerlijke hobby !! Daarin hebben Bas en ik elkaar wel gevonden….vervolgens moet er natuurlijk extra hard getraind worden om niet dicht te groeien.Verder skiën we ieder jaar wel, wandel ik ook af en toe met oud-collega’s (ook best lekker om te doen trouwens) en lees ik in mijn vakantie graag een goed boek, daar komt het anders nooit van. En doe ik vrijwilligerswerk bij Leekerweide.We genieten de weekends van gezelligheid met vrienden of familie, wat mij betreft het leukste wat er is.Ik geef de pen door aan….grtz ilona