Let op! Train groepen


Dames, heren hardlopers bij Loopgroep Medemblik

Met ingang van 8 september willen we u graag de volgende trainingen aanbieden:

StartMetLopen
Elk jaar in maart en september starten we met een beginnersgroep. Deze groep is zowel voor de echte beginners als voor lopers die al enige ervaring hebben, maar er een tijdje uit geweest zijn. Na 3 maanden kun je 3 tot 5 km aan een stuk hardlopen. In de 3 maanden daarna bouwen we verder, zodat alle deelnemers na 3 maanden 5 km ononderbroken, in een rustig tempo, af kunnen leggen.

Groep Recreanten:
Als je 5 km of meer ononderbroken kunt hardlopen, kun je je bij deze groep aansluiten. Deze groep zal gedurende de training tussen de 5 en de 8 km afleggen en blijft daarom meestal, afhankelijk van de groep, aan of in de buurt van de Vooroever.
1 training in de week bestaat vooral uit intervallen, krachtoefeningen etc., de andere training is een rustige duurloop, waarvan de afstand geleidelijk uitgebouwd wordt naar 10 km.

Groep Wedstrijdtraining
Als je al een tijdje hardloopt en beter, sneller wilt worden en daar ook wat voor over hebt, kun je je bij deze groep aansluiten. Er wordt toegewerkt naar een snelle(re) 5 of 10 km en, zoals ervaren lopers weten, dat is ook je basis voor een snelle halve of hele marathon.
1 training in de week bestaat vooral uit intervallen, heuveltraining, tempotraining etc., de andere training is een rustige duurloop.

Voor de Recreanten en Wedstrijd
groep starten we op 8 september met een 5 km loop als een soort 0 meting. Je kunt dan later zien of je vooruit gegaan bent.


Om jezelf te kunnen testen en te zien of je vooruit bent gegaan, maar ook om gezellig mee te lopen willen we op 14 oktobersamen naar de Nadine Ok run in Scharwoude en naar de St Nicolaasloop op 25 november in Monnickendam gaan, waar je zowel op de 5 als de 10 km kunt starten. Uiteraard is de deelname hieraan niet verplicht.

Algemeen
Bij alle groepen geldt, dat 1 training in de week altijd bestaat uit:

– warming up
– loopscholing/ kracht- looponderdeel
– cooling down

De andere training bevat geen loopscholing.

Bij alle groepen creëren we blokken van 3 (of 6) maanden die afgesloten worden met deelname aan een evenement, waar we gezamenlijk naar toe werken.

Groet van Siem Zeilemaker

Loopgroep Medemblik