Corona proof trainen, het vervolg…

Voorlopig blijven we nog in verschillende groepen trainen! De huidige Covid-19 situatie maakt dat we nog steeds afstand moeten houden, versoepelingen zijn prettig en we blijven voorzichtig.

Laatste update tbv sporten in de buitenlucht zijn hier te lezen: Rijksoverheid

Zaterdag > Recreanten 1, 2 of wedstrijd, geef je op!

Aanstaande zaterdag trainen we in drie groepen, circa 1.15h. Elke groep heeft maximaal 12 lopers en een eigen trainer. Een verdeling is gemaakt in training en starttijd, zie hieronder. Wil je meetrainen, stuur dan een bericht naar Linda van der Stal (06 1630 0986 / linda@westfrieslandbeweegt.nl) met daarin de training die je wilt bijwonen.

Let op!! Linda stuurt een bevestiging naar je!

 • 9.00h
  • Recreanten 1 is de groep, onafhankelijk van de trainer, die compact bij elkaar traint. Je loopt dus nooit ver uit elkaar of steeds achteraan. Ben je (licht) geblesseerd of heb je een trainingsachterstand meld je dan bij deze groep.
 • 9.05h
  • Recreanten 2 is de groep, ook weer onafhankelijk van de trainer, die regelmatig een “afstandje” loopt. Bijv. Rondje Brake, Rondje Pontje etc.
 • 8.55h
  • Wedstrijd: als je mee traint met de wedstrijdgroep betekent dit dat je mee traint om een betere, snellere hardloper te worden. Er wordt dan ook een flinke inzet van je verwacht!

We starten bij het Stoommachine Museum!

Coffee2Run, na afloop van de training is koffie/thee/water verkrijgbaar bij het Stoommachinemuseum. Als gebruikelijk meerdere kopjes voor €2,-.

Van belang…

 • Je bent zelf verantwoordelijk, dus let zelf ook op de afstand (minimaal 1,5m) tot anderen. Wij willen geen politie agent spelen…
 • Neem de maatregelen van het RIVM in acht, keelpijn/verkouden/contact gehad met iemand met corona etc., kom dan een andere keer!
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training op de doorgegeven locatie en blijf niet hangen na afloop van de training.
 • Van onze Burgemeester hebben we toestemming gekregen om aangepaste groepstrainingen te geven. Burgemeesters mogen uitzonderingen op de regels toestaan.
 • Wij trainen uitsluitend in de buitenlucht.

Loop – Zoek – Spel

Wat is de bedoeling? Ga hardlopen en zoek de blauwe geobox… In het boekje dat in de box zit, schrijf je je naam en datum en tijd dat je hem gevonden hebt. Leg het boekje weer terug en loop lekker verder!

Hieronder de foto aanwijzing voor de deze locatie. De box circa twee weken liggen en dan verplaatsen we hem weer naar een andere geheime plek.

Wij zijn zeer benieuwd hoeveel lopers de box vinden, hoe vaak en wanneer. Doel? Lekker in beweging blijven en deze manier toch ‘samen’ lopen!

LET OP: de volgende locatie foto’s komen in de whatsapp groep ‘loopafspraken maken’. Mocht je daar nog niet inzitten maar wel willen, stuur een berichtje naar info@loopgroepmedemblik.nl en je komt erin.