Trainingen & Zonnewendeloop 19/6

Nieuwe week, nieuwe kansen!! Wat staat er op de planning…

Duurloop Dinsdag

Wederom twee mooie routes, opgeven is niet nodig! Aanvang 19h Stoommachinemuseum.

Zonnewendeloop

Vorig jaar mijzelf voorgenomen vaker voor dag en dauw een rondje te lopen…. Niet gelukt, dit wordt de tweede keer….

Binnenkort (21/6) is alweer de langste dag van het jaar!! Ook dit jaar organiseren we weer de Zonnewendeloop, niet op de 21e maar op onze gebruikelijke trainingsdag. Zaterdag 19 juni vertrekken we om 05.00h (ja in de ochtend, heb je lekker wat aan je dag…) om samen een rondje van circa 10km te lopen. Na afloop is een lekker ontbijtgeorganiseerd, kosten zijn €10,- pp. Aanmelden (en betalen) kan via de site tot woensdag 17h. Geef je op: https://loopgroepmedemblik.nl/product/zonnewendeloop-2021/

Minimaal aantal deelnemers is 20, mocht er te kort animo zijn, storten we de €10 terug en trainen we ‘normaal’! Uiterlijk donderdag krijg je de bevestiging.

Voor diegene die dit toch te vroeg vinden, start een ‘recreanten’ training om 9h vanaf het stoommachinemuseum. Geef je hiervoor op bij Linda van der Stal (06 1630 0986 / linda@westfrieslandbeweegt.nl).

Van belang…

 • Je bent zelf verantwoordelijk, dus let zelf ook op de afstand (minimaal 1,5m) tot anderen. Wij willen geen politie agent spelen…
 • Neem de maatregelen van het RIVM in acht, keelpijn/verkouden/contact gehad met iemand met corona etc., kom dan een andere keer!
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training op de doorgegeven locatie en blijf niet hangen na afloop van de training.
 • Van onze Burgemeester hebben we toestemming gekregen om aangepaste groepstrainingen te geven. Burgemeesters mogen uitzonderingen op de regels toestaan.
 • Wij trainen uitsluitend in de buitenlucht.

Zonnige dagen

Hardlopen is natuurlijk gezond, maar met hooikoorts kan het knap lastig zijn. Benauwdheid, een drukkend gevoel en een loopneus bemoeilijken het hardlopen. Vooral op zonnige en winderige dagen zit er veel stuifmeel in de lucht. 

Warm weer

 • Als je loopt met een neuspleiser dan is dit in dit seizoen niet handig. De luchtwegen staan te veel open en dan kunnen de pollen met minder ‘bescherming’ in je neus en luchtwegen komen.
 • Doe een zonnebril op, hierdoor worden je ogen beschermd…
 • Loop het liefst ’s ochtends vroeg of na een regenbui, dan hangen er het minste pollen in de lucht…
 • Waar ga je lopen met pollenallergie? In het bos of tussen grasvelden zijn minder goede plaatsen. Aan zee en hoog in de bergen bevat de lucht minder stuifmeel maar die keuze hebben de meeste Nederlanders niet.
 • Was je shirt en broekje na het hardlopen. Die pollen hechten zich namelijk goed aan bezwete kleding;
 • Waarschijnlijk heb je al medicijnen voorgeschreven gekregen van je huisarts. Zo niet kunnen een paar pilletjes en neussprays best wat verlichting geven. Deze medicijnen gebruik je alleen in het seizoen als je er last van hebt…