Marathon voor Lotte…

Marja en Wim Zwaan lopen 17 oktober de Marathon in Amsterdam voor Lotte. Met een pittig schema hebben ze de afgelopen maanden fanatiek gelopen zodat ze de afstand van 42,195 km kunnen uitlopen. Fysiek en mentaal een prestatie!

We zijn trots op ze en willen ze ook daar in Amsterdam steunen!

Op afstand… we willen een kort aanmoedigingsfilmpje opnemen met alle lopers om ze even ‘Succes’ te wensen! Dit wordt dan getoond als Wim en Marja over de mat lopen bij 30km.

A.s. zaterdag voorafgaand aan de training, 8.45h aanwezig zijn, zodat we een fragment kunnen opnemen!

Mocht je ze ook fysiek in Amsterdam willen aanmoedigen, geef het zaterdag aan, dan kunnen we gezamenlijk rijden/afspreken.

Uiteraard kun je ook nog een donatie doen, klik hier

Alternatieve DAMLOOP

Wat een succes was onze alternatieve DAMloop!

Hieronder een kleine sfeerimpressie, wat mistig maar een mooie ochtend om een prestatie neer te zetten.

Verlichting

Hardlopen in het donker hoeft zeker niet onveilig te zijn, zolang je maar de juiste maatregelen neemt. Zo is het onverstandig om onderweg met oortjes op naar muziek te luisteren. Laat eventueel een oortje los hangen, zodat je de omgevingsgeluiden veel beter hoort. Daarnaast is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het verkeer. Een lichtgevend hesje of armband is een van de allerbeste opties om veilig op pad te kunnen gaan. Bekijk hier onze selectie aan hardloop verlichting!

LET OP: vanaf heden is verlichting verplicht op onze trainingsavonden! Heb je niets mee, mag je helaas niet meelopen. Veiligheid voorop!

Moe? Ken je de 12-minuten-regel?

Ben jij wel eens te moe om een rondje te lopen? Pas dan de 12-minuten-regel toe.

’s Avonds is het weer vroeger donker. Grote kans dat de 12-minuten-regel haar dienst weer bewijst, als je geen zin hebt om in het donker de deur uit te gaan.

De 12-minuten-regel blijft onze favoriete loopregel. Pas jij hem al toe?

Ken je dat. Zo’n dag dat je duf en sloom bent en absoluut geen zin hebt om een rondje hard te lopen?

Vooral na een lange werkdag achter een computer, heb je soms geen puf om naar buiten te gaan. Je weet wel dat hardlopen je goed doet, maar je hebt geen energie om je ertoe te zetten.

Speciaal voor beginners die soms geen zin hebben om te lopen, herplaatsen we dit blog over de 12-minuten-regel.

Je werkdag was chaotisch en druk. De hele dag thuis met werk en kinderen in deze knotsgekke tijd.  Heb je ’s avonds geen puf om te lopen? Of ben je  moe en hebt géén zin om hard te lopen? Wil je liever op de bank ploffen met een boek of Netflix? Dan is de 12-minuten-regel goed om toe te passen.

12-minuten-regel

Deze regel luidt:

Je kunt pas zeggen dat je te moe bent om hard te lopen als je 12 minuten hebt hardgelopen.

Er is onderzoek gedaan onder studenten in Maastricht waar dit naar voren kwam. Er waren twee groepen.

Groep één moest vooraf voorspellen of een looptraining goed zou gaan of niet. Dit werd bekeken door te zien welke snelheid ze liepen in een bepaalde hartslagzone.  Groep twee voorspelde na 12 minuten hardlopen of de resterende training goed zou gaan of niet. Wat bleek. Er deugde niets van de voorspellingen van groep één

Studenten die een goede dag dachten te hebben bleken niet bijzonder in vorm en studenten met een kater voelden zich na 12 minuten juist wel goed. De tweede groep bleek aanzienlijk beter in het voorspellen, na twaalf minuten hardlopen konden de studenten prima zeggen of ze die dag goed waren of juist wat minder.

En het leuke is dat het gros van de studenten die zich vooraf nog wel moe voelde na twaalf minuten wel energiek was

Dus: de eerstvolgende keer dat je moe bent en geen zin hebt om te lopen, doe je tóch je loopschoenen aan en beslis je of je na 12 minuten terug gaat naar huis of dat je een mooi rondje gaat lopen.

https://www.prorun.nl/training/moe-ken-je-de-12-minuten-regel/