Bevrijdingsvuur Estafette

De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is terug! De start van dit spectaculaire event in Wageningen, Stad der Bevrijding, waar sporters uit heel Nederland samenkomen om het Bevrijdingsvuur op te halen. Dit symboliseert de bevrijding van Nederland, draagt bij aan de boodschap van vrede en vrijheid en is een belangrijk moment in de overgang van het herdenken op 4 mei en het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei.

HOE en WAT…

We hebben al 11 keer het bevrijdingsvuur opgehaald en samen teruggelopen. Als eerdere jaren gaan we met een groep in twee gehuurde bussen richting Wageningen om daar het vredesvuur op te halen. In estafette vorm lopen we terug. We hebben plek voor 18 personen/lopers.

Je loopt steeds 10 minuten, dan 10 minuten fietsen en dan de bus in. Elke wissel gaat iedereen uit de bus, elkaar aanmoedigen! Kortom, je loopt per uur 10 minuten. In principe lopen er steeds 3 personen, 3 op de fiets en de rest in de bus. Slapen is er niet bij…

We vertrekken na de dodenherdenking (19h) in Medemblik richting Wageningen (onderweg een pitstop).

Verwachting is dat we rond 00:00 vertrekken uit Wageningen en rond 15:30h weer in Medemblik zijn.
We hebben een sponsor aanvraag bij de gemeente lopen. Mochten zij geen bijdrage leveren zijn de kosten circa €27,50 per persoon (voor huur busjes/verstelbare fietsen etc).

Heb je interesse, geef je op door een mail te sturen naar info@loopgroepmedemblik.nl, deelname gaat per inschrijving (eerste 18 personen hebben plek, daarna nog een paar reserve plekken). Opgeven kan t/m 16 april en de loop gaat alleen door wanneer we genoeg deelnemers hebben.

https://wageningen45.nl/bevrijdingsvuurestafette