Update eerste kwartaal!

Groet uit Schoorl 

Over minder dan 4 weken is alweer de GroetuitSchoorlRun!

Als je je nog niet hebt aangemeld zou ik dat snel doen als ik jou was. Je kunt kiezen voor 10, 21.1 of zelfs 30 km. Er is een flinke groep die speciaal voor de halve M elke 2 weken een lange(re) afstand heeft gelopen en ik neem aan dat zij er allemaal voor gaan! 

Twijfel je nog, vraag dan advies aan de trainers. 

We gaan met elkaar afspreken dat we zoveel mogelijk samen daarheen gaan. Weliswaar in twee groepen, omdat de starttijden van de 21km (11.00 uur) en de 10km (14.30 uur) flink uit elkaar liggen. 

En, zoals we al jaren doen, zullen we ook weer vanaf 17.00 uur de pastaparty organiseren in samenwerking met het Stoommachinemuseum. Hiervoor kun je je aanmelden via de site van de loopgroep, ook als je niet meeloopt in Schoorl.

Doe dit zo snel mogelijk (voor 6 feb), zodat we weten hoeveel mensen er komen en Boudewijn de ingrediënten kan bestellen! 

Trainingen 

De dinsdagtraining 

Vanwege de lagere trainingsopkomst op dinsdag hebben we besloten voorlopig de recreanten en wedstrijdlopers samen te voegen tot 1 groep. Uiteraard is er dan ook 1 trainer. Dat betekent ook dat we wat meer rekening met elkaar zullen houden, maar dat we evengoed proberen iedereen aan haar/zijn trekken te laten komen. 

De donderdagtraining 

Toen we van de donderdag ook een “echte” training maakten spraken we af er een training op een lage snelheid van te maken. Aan de ene kant omdat iedere loper van de loopgroep dan mee kan doen, uiteraard als je wel een uur achter elkaar kunt hardlopen. Het tempo wat we hebben afgesproken is 8-8,5 km per uur en we lopen dan in principe een uur. Dat kan een keer uitlopen tot 70 minuten, maar dat is dan ook de max. 

Langzamerhand komt daar een beetje de klad in, omdat er mensen in de groep harder willen of perse de 10 km willen volmaken. Dat gaan we vanaf nu weer terugdraaien en ons aan de oorspronkelijke afspraak houden. 

1x per week in een lekker langzaam tempo lopen is heel goed voor je herstel van de intervaltrainingen op zaterdag en dinsdag en het betekent dat iedereen weer mee kan doen.  

De zaterdagtraining 

Blijft zoals het is, trainen in 2 groepen, de recreanten en de wedstrijd. Binnenkort bepalen we hoe en of we weer starten met de StartmetLopen cursus. 

Als voorbereiding voor Schoorl liepen we om de week een afstand. Daar stoppen we na komende zaterdag mee, maar pakken dat later weer op. 

Trainers  

We hebben afscheid genomen van een paar trainers. Rene zit een groot deel van het jaar in Spanje, Wouter is aan een nieuwe opleiding van 3 jaar begonnen en Willeke heeft voorlopig geen tijd.  

Dank voor jullie inzet en enthousiasme in jullie trainingen, hopelijk tot snel!

Schema’s en advies 

Er zijn altijd wel een paar lopers aan het trainen voor een bepaald doel, zoals een marathon. Of ze willen sneller worden op de 10 km of aan een lange trail meedoen. Twijfel je hoe je dat moet doen vraag het aan Siem! Kan ook via de site.