Trainingen > opbouw halve marathon

Daar zijn we weer! De afgelopen week regelmatig de vraag gekregen of we weer gezamenlijk gaan trainen voor de Dam tot Dam (DtD) loop in september. Om gelijk maar antwoord te geven: jazeker EN meer… in een iets andere vorm en tot een langere afstand.

Opbouw
We willen rustig opbouwen, zodat niet alleen de 10mile haalbaar is maar ook een halve marathon. Dus het schema houdt niet op na de DtD!

In het kort (hieronder uitgebreidere informatie):

  • Start dinsdag 18 juli > 60 minuten
  • Elke week +5min
  • Tempo ~9km/h
  • Naast deze (opbouw 1/2M) training is op de dinsdagavond ook een ‘normale’ training, waarbij je altijd kunt aansluiten.
  • Donderdag/zaterdag: gebruikelijke trainingen

Tekst en uitleg…

Vanaf aankomende week op dinsdagavond (dus niet op zaterdag) hebben we een duurloopje, die wekelijks 5 minuten oploopt. We starten de eerste periode gewoon om 19h vanaf het Stoommachinemuseum. Hoogstwaarschijnlijk vervroegen we de tijd vanaf medio/eind september, omdat het dan eerder donker wordt. Dit geven we natuurlijk van te voren aan.

Natuurlijk de vraag wat het tempo is dat we gaan aanhouden, dit zal circa 9km/h zijn (snellere lopers mogen lusjes maken).

Omdat dit ook een mooie voorbereiding is voor de trail waar een aantal zich voor heeft ingeschreven, pakken we soms ook wat andere ondergronden mee, dit is goed voor de spierontwikkeling.

Tot wanneer we dit exact aanhouden, weten we nog niet… tot hoe lang het leuk blijft!

Voor de volledigheid:

Op de dinsdag hebben we naast deze duurloop (opbouw) training een ‘normale’ training, hierin zitten de gebruikelijke intervallen of krachtoefeningen. Voor iedereen ook een waardevolle training! We denken eraan om hier ook weer wat duurloopjes in te verwerken… horen graag of daar behoefte/interesse voor is! Hierbij geldt dat het tempo wordt aangepast naar de groep lopers die mee is, zodat iedereen kan aansluiten.

Donderdag: rustige duurloop

Zaterdag: recreanten en wedstrijd groep (of een variant hierop, om het spannend te houden…)

Welke loopjes dan bijvoorbeeld…?