Dagen worden korter….

De dagen worden korter en de nachten worden langer. Hardlopen in het donker kan heerlijk zijn maar soms ook gevaarlijk. Door de volgende tips helpen we jou om veilig hard te lopen in het donker. Zodat jij je kunt concentreren op je volgende kilometers en wedstrijden.

Samen lopen voor veiligheid en gezelligheid
Samen hardlopen is naast dat het super gezellig is ook nog eens veiliger tijdens de donkere dagen van het jaar. Er zijn namelijk over het algemeen minder mensen op straat wanneer het donker is. Dus dan kunnen jullie nu op elkaar letten wanneer je op rustige plekken wilt hardlopen. Daarnaast zal je merken dat je training een stuk sneller voorbij zal gaan wanneer je al kletsend de kilometers verslindt!

Reflectie
Met het juiste reflectiemateriaal of lampjes ben je beter zichtbaar in het donker. Automobilisten zien je van verder af aankomen wanneer ze je tegemoet komen door de reflecterende elementen op de reflectievesten. Naast dat je beter zichtbaar bent kun je zelf ook je gedrag in het verkeer aanpassen aan de donkere dagen. Loop bijvoorbeeld altijd tegen het verkeer in wanneer je op een autoweg loopt. Maar pas op bij scherpe bochten naar links, dan moet je even naar de andere kant van de weg zodat je tegenliggers goed aan ziet komen.

bron: Runnersworld

Geef een antwoord