Nieuwsbericht

Sorry voor de spam, helaas is een oud nieuws nog eens verzonden!

LOCKDOWN

Op 14 december heeft premier Rutte aangekondigd dat de huidige cijfers aanleiding zijn om in lockdown te gaan. Voor de sport betekent dit (in ieder geval tot 19 januari) het volgende:

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, mogen volwassenen met buiten met maximaal twee personen sporten, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit. Dit maakt dat Loopgroep Medemblik helaas nog geen groepstrainingen kan geven.

We balen hier natuurlijk van en gaan er vanuit dat jullie allemaal lekker blijven trainen. Wanneer het weer mogelijk is, starten we gelijk. In welke vorm zal dan worden doorgegeven per mail.

ADVENT

Mail je collage van 12 foto’s vandaag nog naar info@loopgroepmedemblik.nl, wees creatief en maak kans op een leuke / sportieve prijs!

Moe? Ken je de 12-minuten-regel?

Ben jij wel eens te moe om een rondje te lopen? Pas dan de 12-minuten-regel toe.

Moe? Ken je de 12-minuten-regel?

Ken je dat. Zo’n dag dat je duf en sloom bent en absoluut geen zin hebt om een rondje hard te lopen?

Vooral als het nat, koud en donker is, heb je soms (of vaak) geen zin om je warme huis te verlaten voor een rondje hardlopen in de kou.

Je werkdag was chaotisch en druk. De hele dag thuis met werk en kinderen in deze knotsgekke tijd.  Liggen de kinderen eindelijk op bed en heb je dan geen puf om te lopen? Of ben je  moe en hebt géén zin om hard te lopen? Wil je liever op de bank ploffen met een boek of Netflix? Dan is de 12-minuten-regel goed om toe te passen.

12-minuten-regel

Deze regel luidt:

Je kunt pas zeggen dat je te moe bent om hard te lopen als je 12 minuten hebt hardgelopen.

Er is onderzoek gedaan onder studenten in Maastricht waar dit naar voren kwam. Er waren twee groepen.

Groep één moest vooraf voorspellen of een looptraining goed zou gaan of niet. Dit werd bekeken door te zien welke snelheid ze liepen in een bepaalde hartslagzone.  Groep twee voorspelde na 12 minuten hardlopen of de resterende training goed zou gaan of niet. Wat bleek. Er deugde niets van de voorspellingen van groep één

Studenten die een goede dag dachten te hebben bleken niet bijzonder in vorm en studenten met een kater voelden zich na 12 minuten juist wel goed. De tweede groep bleek aanzienlijk beter in het voorspellen, na twaalf minuten hardlopen konden de studenten prima zeggen of ze die dag goed waren of juist wat minder.

En het leuke is dat het gros van de studenten die zich vooraf nog wel moe voelde na twaalf minuten wel energiek was

Dus: de eerstvolgende keer dat je moe bent en geen zin hebt om te lopen, doe je tóch je loopschoenen aan en beslis je of je na 12 minuten terug gaat naar huis of dat je een mooi rondje gaat lopen.

Geef een antwoord