In the Spotlight… Trainer Louisa Heddes

Ik ben Louisa Heddes (49 lentes jong) en sinds een jaar of 10 (denk ik) betrokken bij de loopgroep Medemblik als trainer. Ik ben begonnen om training te geven bij de “start to run”. Dit vind ik zelf de meeste uitdagende groep om training te geven. Uitdagend om iedereen erbij te houden, ze vooruitgang te laten inzien, proberen met loopscholing nog meer verbetering te laten ervaren en bovenal zorgen dat ze blessure vrij door kunnen gaan. Leuk vind ik het om te zien dat mensen met sprongen vooruit gaan in een zeer korte tijd. Dat is voor de trainer leuk om te zien en voor de loper leuk en vooral motiverend om met hardlopen door te gaan!

Mijn doel is altijd om:

De lopers van ’toute pluimage’ (van starter- tot wedstrijdlopers) een leuke afwisselende training te geven waarbij zij het maximale uit zichzelf hebben kunnen halen.

Ik probeer in de looptraining af te wisselen met krachttraining omdat ik van mening ben dat hardlopers dat veel te weinig doen. Terwijl kracht is spieren kweken en spieren is uiteindelijk goed voor de snelheid tijdens het lopen.

Mijn favoriete loopjes:

Op nummer 1 staat toch wel de Groet uit Schoorl run, de 10 km. Dit was ooit mijn eerste georganiseerde loopje waaraan ik mee deed. En ondanks het slechte weer van die dag heb ik genoten van het parcours en het publiek. Maar de handdoek als beloning die deed het hem, haha.

Naast die Groet uit Schoorlrun mag ik ook graag de Louis Vinkloop in Amsterdam lopen. Deze is ook 10 km. Start op de atletiekbaan, door het polderlandschap, langs het kanaal en dan finishen op de atletiekbaan. En na afloop krijg je dan een heuse koffiemok! Deze loop is ook onderdeel van Rondje Mokum. Super leuk om te doen om uiteindelijk als je 6 loopjes hebt gedaan in Mokum naar huis te gaan met een T-shirt.

En als derde favoriet is de bevrijdingsloop. De estafette van Wageningen naar Medemblik. Superleuk om te doen met een hele club mensen van de loopgroep.

Twee jaar terug heb ik de marathon van Rotterdam gelopen dat was een hele mooie ervaring maar ik zou het niet nog een keer doen. Ik zou er wel heen gaan voor de sfeer want die is echt gewéldig. En hardlopers die er wel aan meedoen die hebben ook publiek nodig want eerlijk is eerlijk dat draagt er wel aan bij dat je die marathon uitloopt. Tenminste dat heeft mij toen enorm geholpen

Mijn tip

Mijn tip zou zijn om te blijven hardlopen en dit ook af te wisselen met krachttraining.

1 km hardlopen, push-up tegen een muur/bankje, 1 km hardlopen, dippen, 1 km hardlopen, 20 squads, 1 km hardlopen, tussen twee lantaarnpalen in walking lunges, 1 km hardlopen 20 mountain climbers, etc.

Nou ik hoop dat we elkaar snel weer kunnen spreken en zien bij het stoomgemaal en tot die tijd zeg ik “Stay healthy”.

Geef een reactie