In the Spotlight… Trainer René Schwarte

Hallo allemaal,

Ook ik wil in deze voorstelronde van de trainers natuurlijk niet ontbreken! Want wat vind dat leuk, lekker trainen met elkaar. En wat ben ik blij dat we daarmee ondertussen weer een beetje begonnen zijn!

Ik ben René Schwarte, 60 jaar, bijna 30 jaar getrouwd met Janny. We zijn oma en opa van de 6 leukste kleinkinderen die er zijn. Na onze verhuizing naar Medemblik ben ik In 2014 ben lid geworden van de Loopgroep. In de jaren daarvoor liep ik niet, op een Dam tot Damloop met het bedrijf in een grijs verleden na. Daarvan heb ik vooral onthouden hoe leuk hard lopen kan zijn, én hoe leuk samen hardlopen kan zijn. Om die reden ben ik dus lid geworden!

Als trainer…

Trainingen geven doe ik nu iets meer dan 2 jaar. Om er meer van te weten heb ik,  tegelijk met Linda van der Stal, in 2019 de opleiding tot Hardlooptrainer bij Running Holland in Amsterdam gevolgd, een absolute aanrader.

In de trainingen die ik geef probeer ik ervoor te zorgen dat het leidt tot “beter worden”, dat de training effect heeft. Daarom vind ik de onderdelen techniek en loopscholing in de training erg belangrijk. Maar nòg belangrijker dat het leuk is, het sociale, het ontmoetingsmoment. Het leuke van de Loopgroep is dat beide hier samen komt. Met name dit laatste heb ik gemist in deze tijd.

Loopjes…

De leukste loopje waaraan ik heb mee gedaan zijn de 3B’s: Berenloop, BemelseBesteBoeren en Benidorm.

Een lang weekend met de LG naar De Berenloop op Terschelling, daar de Halve Marathon gelopen. Super leuk, er gebeuren de mooiste dingen op Terschelling! Ook met enkele leden naar de BemelseBesteBoeren in Limburg, een heerlijk klein kneuterig loopje. En dan Benidorm, samen met Bas, Ilona, Ronald en Angelique. In de avond lopen, vanwege de warmte overdag. Over de boulevard in Benidorm, werkelijk een belevenis.

Hardlopen en wandelen brengt me veel!

Veel meer dan “alleen” een goede conditie. Het is ook ontspanning, mijn hoofd leeg maken. Genieten van dat wat ik zie of tegen kom, even stoppen om een praatje te maken.

Dat praatje maken komt hopelijk weer snel op de dinsdag en meer op zaterdag.

Heel graag tot dan,

Groet

Rene

Geef een reactie